pátek 31. července 2015

TOP 3 aneb koho ve světě hudby nepřehlédnout

Krásný den všem!

Původně jsem tak trochu plánovala, že prvním takovým 'oficiálním' článkem tohoto blogu bude až report ze Szigetu, ale jelikož už to tak trochu nemůžu vydržet, rozhodla jsem se, že se s vámi alespoň podělím o seznam třech zahraničních interpretů, které by jste zcela jistě neměli ve světě hudby přehlédnout. Jedná se o interprety, kteří nejsou v našich končinách až tak známí. Někteří méně, někteří více. Možná, že si řeknete "Ale, toho/tu přeci znám!" Já však v hloubi duše doufám, že vás alespoň s jedním interpretem překvapím a zaujmu.



zdroj fotek: google.com

1. Bebe Rexha

Jako první bych vám ráda představila americkou zpěvačku Bebe Rexhu. Její vokály můžete znát z hodně profláknutých písniček jako je 'Hey Mama' a 'Take Me Home'. Bebe nejen že na těchto hitovkách vypůjčila své vokály, ale také je vypomohla napsat. Co se týče samostatné tvorby, tak její zatím nejznámější píseň je 'I Can't Stop Drinking About You', která se zároveň řadí mezi mé nejoblíbenější hned po 'Sweet Beginnings'. Další takovou více známou je 'I'm Gonna Show You Crazy'. Díky ní a Radce z Radkin Makeup, jsem zpěvačku také poznala. Znáte ten pocit, když objevíte nějakou skladbu a pak jí posloucháte stále dokola? Tak to byl přesně ten případ! Po nějakém čase jsem začala objevovat i její další tvorbu a i když Bebe zatím nevyšlo žádné studiové album, tak alespoň vydala EP s názvem I Don't Wanna Grow Up, kde se nachází jeden hudební skvost za druhým. Dle mého názoru má tato interpretka velkou budoucnost,takže pokud jste o Bebe ještě neslyšeli, důrazně vám doporučuji to napravit a poslechnout si její tvorbu.



2. Years & Years


Kdo by neznal britské Years & Years s Olly Alexandrem v čele. A ten kdo si myslí, že je nezná, tak ten určitě zná jejich píseň 'King', akorát však neví, že je od nich. A proč o nich vlastně píšu, když nejsou až tak neznámý? Protože jak už to tak bývá, někdy nějaká kapela či interpret vypustí do světa takovou hitovku, že je jejich ostatní tvorba zůstává tak trochu opomíjená. Znáte to, s někým konverzujete, začnete se bavit o určité kapele a když se daného člověka zeptáte na oblíbenou píseň od nich odpoví vám samozřejmě tu nejznámější. A tohle mě pokaždé tak trochu naštve. Samozřejmě nikomu nediktuji, jakou má mít oblíbenou písničku, jen si myslím, že je fér si poslechnout i tu další tvorbu, protože je ve většině případech stejně tak kvalitní ne-li lepší. Od Y&Y jsem si pro vás na poslechnutí připravila dvě skladby. Tou první je 'Ties', kterou momentálně nemůžu přestat poslouchat a tou druhou 'I Want To Love', která je stejně tak skvělá. Pokud je vaše favorite od Y&Y jiná, než výše zmiňované, rozhodně se nezapomeňte o ní se mnou podělit. :) 





3. Nina Nesbitt

Třetí a zároveň poslední zpěvačka, kterou bych vám v tomto článku chtěla představit je Nina Nesbitt. Nina pochází ze Skotska a je jí 'pouhých' 21 let. Mezí její neznámější písničky patří 'Stay Out' (která jí v podstatě proslavila), 'Boy' a 'Selfies'. Debutové album jí vyšlo v únoru roku 2014 a dostalo název 'Peroxide'. Jedna taková perlička - pokud znáte písně Eda Sheerana jako jsou 'Nina' a 'Photograph' možná jste nevěděli, že tyto dvě písně jsou právě o Nině Nesbitt. Nina totiž v minulosti s Edem chodila a také se objevila ve videoklipu k jeho singlu 'Drunk'. Ninu jsem objevila díky mé kamarádce Aničce které tímto za to upřímně děkuji. Mezi mé oblíbené od Niny patří 'Tough Luck' a 'The Hardest Part'.



Tak to by bylo prozatím vše a pokud by jste v budoucnu chtěli článek na takovéhle bázi, určitě mi dejte vědět. :)

with love Michelle

Žádné komentáře:

Okomentovat